چقدر از کاربرد آهن در ساختمان سازی اطلاعات دارید؟
معرفی عنصر آهن، کاربردها، تهیه آهن، خرید و فروش آهن و … همگی در این مطلب بررسی می شوند.
با فروش مصالح ساختمانی در مازندران، بازرگانی مهندس شاهرخ عزیزی، همراه باشید.
کاربرد آهن در ساختمان سازی – مقدمه ای بر آهن:
آهن یک عنصر فلزی با نام شیمیایی Fe است. عدد اتمی این عنصر در جدول تناوبی عناصر برابر 26 است. آهن فلزی با خاصیت رسانایی بالا، چکش خواری و مانند بیشتر فلزات با اکسیژن محیط واکنش نشان می دهد و اکسیده می شود.
برای محافظ از آهن معمولا از ضد زنگ استفاده می کنند و در صورت لوزم از چند لایه رنگ بر روی آن می زنند تا از مجاورت مستقیم با رطوبت هوا در امان باشد.
آهن یک فلز پرکاربرد است، در صنایع غذایی از آهن و مواد حاوی آن در تهیه خوراک استفاده می شود. آهن یکی از نیازهای اساسی بدن انسان است و باید به مقدار معینی در روز جذب بدن شود.
کمبود آهن یا فقر آهن نیز از جمله بیماری های نگران کننده در اسنان ها و سایر جانوران است، بخش قابل توجه ای خون انسان از هموگلوبین تشکیل شده، این ماده سرخ رنگ که ساختار بافت خون جاندران را تشکیل می دهد از تریکیب چند ماده مهم از جمله آهن بوجود آمده است.
آهن پس از اکسیژن فراوانترین عنصر در طبیعت است و در سطح زمین و قسمت های درونی زمین، حتی هسته زمین به فراوانی یافت می شود.
کاربرد آهن در ساختمان سازی – انواع کاربرد های آهن
بازدیدکنندگان محترم وب سایت بازرگانی مصالح ساختمانی شاهرخ عزیزی، در ادامه به معرفی و تشریح کاربرد های آهن خواهیم پرداخت با ما تا پایان همراه باشید.
کاربرد آهن در ساختمان سازی
کاربردهای آهن در ساخت و ساز ساختمان دارای اهمیتی ویژه است.
آهن را می توان برای ساخت ابزار، مواد و سایر منظور های مختلف به شرح زیر استفاده کرد.
بسیاری از انواع اتصالات بهداشتی مانند منهول، لوله های فاضلاب، لوله های آب، مخازن با استفاده از آهن و چدن ساخته می شوند. ستون های فلزی و پایه های ستون را می توان با استفاده از آهن ساخت.
قالب های ریخته گری برای ساخت راه پله های فلزی، تیر چراغ ها، دروازه ها و غیره با استفاده از آهن ساخته می شوند. صندلی ریلی و واگن انتقال تولید می شود.
انواع مختلفی از ادوات کشاورزی را می توان ساخت. قطعات ماشین آلات را می توان ساخت.
البته چدن در برابر ضربه مقاومت ندارد و ترک بر می دارد.
بزرگترین توزیع کننده مصالح ساختمانی در مازندران
کاربرد آهن در ساختمان سازی – کاربرد آهن فرفورژه در ساختمان سازی
فرفورژه فلزی با کربن بسیار کم است که با کار دستی فشرده و با استفاده از روش های تولید در مقیاس کوچک ساخته می شود. اصطلاح چدن به طیفی از آلیاژهای آهن-کربن، با محتوای کربن که معمولاً بین 2 تا 4 درصد است، اشاره دارد. چدن با ذوب مجدد آهن خام همراه با مقادیری سنگ آهک، سیلیکون و کربن (و گاهی اوقات ضایعات فولاد) تولید می شود.
اصطلاح «آهنسازی» به مکانی اطلاق میشود که در آن آهن ذوب میشود یا محصولات آهن در آنجا تولید میشوند. نکته: اصطلاح آهنکاری را میتوان برای اشاره به مواردی مانند روکش منهول، روکشهای زهکشی و غیره در ساخت ساز دانست.
کاربرد آهن در صنایع دستی
صنایع دستی فلزی بخش بسیار ضروری فرهنگ و میراث خیلی از کشور های جهان مانند ایران و هند است. طیف گسترده ای از فلزات در ایجاد این صنایع دستی استفاده می شود. استفاده از خاتم، لوازم ریخته گری فلز علاوه بر سایر تکنیک ها جزء تخصصی صنایع دستی فلزی است.
برای مصنوعات فلزی نیاز به تلاش زیاد و کار یدی است و با استفاده از روش های نوین تولید که مکانیکی هستند، کیفیت این محصولات بهبود یافته است. نقره و طلا در ساخت جواهرات ارجحیت دارند، در حالی که از فلزات با ارزشی مانند مس و برنز در ساخت صنایع دستی فلزی استفاده می شود. صنایع دستی EPNS و فلزی همیشه محبوب بودهاند و رنگها و بافتهای جذاب متفاوت فلزات امکانات گستردهای را ارائه میدهند.
صنایع دستی فلزی شامل:
آویزهای دیواری، جا شمعی، مجسمه ها، پارچ های آب، مجسمه های فلزی زنگوله ای و… اقلامی است که بیشتر توسط صنعتگران ماهر ایرانی ساخته شده است.
در هندوستان نیز مردم به صورت باستانی به مجسمه سازی از فلزات می پرداختند. در برخی مناظق هند، مجسمه های فلزی در مقیاس بزرگ تولید می کردند. در حالی که سبدهای فلزی دسته دیگری از کالاها از زمان های قدیم باقی مانده اند، مردم باستان از سکه های برنزی برای انتقال انرژی استفاده می کردند.
کاربرد آهن در ساختمان سازی
کاربرد آهن در صنایع غذایی
همانطور که در مقدمه این مطلب گفته شد آهن برای بدن انسان بسیار مفید است و بخش قابل توجهی از بافت خون اسنان از آهن ایجاد می گردد.
بدن انسان به صورت روزانه به آهن برای تولید خون نیاز دارد.
این مقدار آهن مورد نیاز در کنار سیار فلزات مورد نیاز بدن انسان باید از مواد خوراکی یا مکمل های دارویی تامین شوند.
خانم ها در مقایسه با آقایان به میزان آهن بیشتری در روز نیاز دارند.
مواد غذایی فراوانی به کمک آهن غنی سازی می شوند. افزودن آهن و سایر مواد معدنی مورد نیاز به غذا تلاشیست برای جبران کمبود بدن انسان به مواد معدنی و مغذی مورد نیاز خود.